2013. október 24., csütörtök

Minden férj vágyik – különösen is a lelkészférjek – a megértő feleségre

 MILYEN IS A MEGÉRTŐ FELESÉG?

Egy lelkészcsaládban, általában a szombat délután és este az amikor a család nyugodtabban együtt, van. Négy szombat közül azért minden másodikon csak akad valami teendő... A nagymama  körülbelül 3 havonta egyszer tud egy hétvégére eljönni, szombat este vigyázni a gyerekekre. Ilyenkor a feleség buzdítására
  a házaspár általában kettesben tervezi meg az estét, elmennek valahova, vagy csak sétálni és nyugodtan beszélgetnek. Ez az ő kiemelt idejük.

Szombaton jön a nagyi, már meg van véve a vágyott Opera jegy, ki van nézve utána az esti vacsora helyszíne. Csütörtök este a férj jelzi, hogy sajnos holnap este az aktuális építkezéssel kapcsolatban össze tudna jönni a gondnok, egy-két presbiter és az építési vállalkozó. Fontos megbeszélés lenne, és a szombat este mindenkinek jó, így ő is rá bólintott.Légy megértő Kicsim, most ez egy határidős megbeszélés! Elmehetnél esetleg egy barátnőddel az Operába!”

1 verzió:
A feleség nyel egy nagyot és megértő módon viselkedik. Vagy megszervezi mással a színdarab megnézését, vagy lemondja a nagyit és marad otthon a gyerekekkel.

2.verzió: „Drágám, alapjában megértő vagyok és sok áldozatot hozok, hogy Te tudjál szolgálni akadálymentesen. Most ezen a ponton neked kell megértőnek lenned, hogy terveztük és nagyon vártam a közös estét, egyeztess velük másik időpontot, vagy old meg úgy, hogy Te nem leszel ott. Ebben most nem kívánok megértő lenni.
Válaszoljuk meg magunkban ezeket a kérdéseket:
Melyik házasság fog jobban működni?
Melyik feleség a megértő?

12 megjegyzés:

 1. Kedves lelkipásztor, lelkészfeleség vagy más érdeklődő, kérünk, szólj hozzá és írd le véleményedet és meglátásodat a bejegyzésről, hogy folytathassuk a beszélgetést az adott témában!

  A megjegyzésed megírását követően ki kell választanod az alábbi legördülő sávból, "Megjegyzés írása mint:", hogy névtelenül szeretnél írni vagy email címed vagy más profilod alkalmazásával. A névtelen opciónál kérjük, hogy egy választott becenevet hagyj meg, hogy meg tudjunk szólítani és későbbi írásaidat is beazonosítani, köszönjük!

  VálaszTörlés
 2. Nehéz kérdés, nehéz megválaszolni...De magamból kiindulva, szerintem a "nyel egy nagyot" - típus vagyok.
  De vajon egy idő után, ha mindent "lenyel", az nem fog "felgyülemleni"?
  ez most elgondolkodtatott... :)
  (csakegyérdeklődő)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Érdeklődő! Köszönjük, hogy hozzászóltál! Kíváncsian várjuk, vajon a többiek hogy látják ezt! Aztán visszatérünk kérdésedre!

   Törlés
 3. Nyel, rábólint. Mi mást tud tenni. Utána elmondom a véleményem. Egy ilyen helyzetben ha a feleséggel van megbeszélt program, az az első. VAlahogy csak meg lehet oldani. A feleség vagy a munka az első?Kék

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kék! Sok szeretettel köszöntünk a blogon és köszönjük a hozzászólásaidat itt is és a többi posztnál!

   Törlés
 4. Én nagyon szigorúan veszem, hogy amit megbeszéltem valakivel, beírtam a naptáramba, az fix. Az újabb programok ezek mellé kerülhetnek csak be, és nem a helyére. És ez igaz a magánéleti programokra is, a férjemmel is így csináljuk. Ha megbeszéltünk valamit, az úgy van. Ha előbb jött a munka, oda nem szervezünk programot, ha már megvan a program oda, nem szervezünk megbeszélést, stb. A legritkábban módosítunk csak ezen, és akkor is csak ha igazán fontos. Egyfajta mini munkatársi megbeszélésként majdnem minden héten egyeztetünk naptárt, ki, mikor, mit csinál, és mikor mit csinálunk együtt. Nagyon örülök annak, hogy ezt tudjuk tartani, mert rengeteg felesleges konfliktust kerülünk el így, és egymásra is van időnk. Ajánlom a módszert, nekünk bejött ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen, a jó helyen meghúzott és következetesen betartott határok ebben a közegben nagy jelentőséggel bírnak!

   Kérünk hagyj becenevet!!

   Törlés
 5. Áldás Békesség!
  Református lelkész vagyok! Férj. A megbeszélésen nem lesz ott a lelkész. Egyszerű

  VálaszTörlés
 6. Megkérdezném: "akkor most a gyülekezettel házasodtál össze vagy velem? Döntsd el ki a fontosabb, hisz már én is megtettem, és téged választottalak."
  Lea

  VálaszTörlés
 7. Lelkészfeleségként : Ma este Operába megyek , utána pedig vacsorázni. Aki jön-jön aki nem -nem.;-)
  Ez már lejátszódott nálunk és sok esetben az ilyen efszült helyzetekre a legjobb megoldás a humor. És életbe is lépett a fent említett mondat: A megbeszélésen nem lesz ott a lelkész avagy csak az elején :-)
  Szeretettel: Virág

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretettel köszöntünk Virág és köszönjük a hozzászólásaidat!

   Törlés