2017. november 28., kedd

Most!!! Ez az advent más lesz!

   
Minden adventi időszak előtt elhatározom, hogy ebben az évben máshogy fogom csinálni. Hogy végig ragaszkodni fogok a lényeghez, hogy belső békességgel és Jézusban való örömmel szeretném megélni ezt a négy hetet.













Sajnos idővel évről évre észrevettem, hogy egyszer csak, úgy december közepe felé jövet-menet a fülemen van a fülhallgató, és amikor csak lehet szólnak a számomra kedves zeneszámok. Kizárom a külvilágot. Néha csak ülök és sóhajtok, de már is pattanok fel, mert eszembe jut a következő tennivaló, intézni való, vagy figyelmeztet az óra, hogy időpont van, jönnek e vagy nekem kell szaladnom valahova - sokszor már nem is tudom.
Pár nap eltelik így és tüskéket is növesztek,....
ha kell szúrok is velük.    Majd hogy nem már ellenségnek látom azt az embert, aki még valami kis szívességet kér tőlem.
Nem emlékszem, hogy sikerült volna nyugodtan és befele figyelve végigcsinálni ezt az időszakot.
Csupán az a különbség, hogy pár nappal előbb, vagy később terhelődök túl. És akkortól kezdve oda van az öröm, a harmónia, ami az összes ünnepet oly varázsossá képes tenni.
Azért magam mentségére hozzáteszem, hogy ez a lelkészcsaládok számára amúgy is nehéz pár hét nálunk még minden szombatra egy nagy családi ünnepet is magában rejt, ahol úgy minimum 15-en szoktuk egymást köszönteni.
Kezdődik a férjem születésnapjával, egy hétre rá engem ünnepel a család, majd jön a lányom és anyósom születésnapja egy nap eltéréssel. Közben még unokaöcsénknek is van szülinapja, és a fiamnak névnapja. De nagy családi ünnep nálunk a mikulás is, melynek meg van a saját liturgiája és süteményei...
   Szóval ez így már majdnem egy őrület!!!
MÉGIS..., így advent előtt - hiába!!! Nem tanultam még mindig meg, hogy úgysem sikerülhet - elfog az öröm, a béke és a vágy, hogy újra csak ezeket az érzéseket szeretném megélni e csodás napokban.
Hogy ne csak a házunkban legyen egyre több a fény a Karácsonyhoz közeledve, hanem ott belül találkozhassam a Világ Világosságával. Megérzem, hogy jó dolog örömet szerezni másoknak, szeretteimnek, de van egy örök és elvehetetlen öröm, amely Jézushoz tartozásomból fakad. Olyan jó átérezni azt, hogy ott a vágy "bárcsak minden tökéletes lenne", és ott az eleven és kielégítő válasz, "a mennyek országa tökéletes számomra".
Sejtem nemsokára  majd elindul a lavina, a sok minden, a nagy és lelket próbáló pörgés ideje.
De még Vele vagyok. Még megélem, hogy minden a helyén van, a legjobb kezekben, leggondosabb kezekben.
   És most nem félek a terhelt napoktól sem. Mert tudom, hogy azokban, meg Ő van velem. Hordoz és hiszem, hogy van hatalma rá, hogy ha csak másodpercnyi pillanatokra is, de eljuttassa hozzám az Ő örömét, derűjét, szeretetét.
És idén sem marad el a nagy reményem: hátha ebben az adventben fáradhatatlan leszek, tele örömmel és boldogsággal! HÁTHA! :)

Kívánom nektek kedves Testvéreim, hogy minél több ilyen pillanatban legyen részetek az adventi napokban és hogy lehessetek Vele és hihessétek, hogy a leterheltségetekben is Ő ott van veletek!

Szeretettel

Szőke Etelka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése