2018. február 13., kedd

Szülőtárs vagy házastárs?


Képtalálat a következőre: „menyasszony és vőlegény”
      A házasság hetében vagyunk, és mindig megmelegedik a szívem, amikor fókuszba kerül a házasság, hiszen Isten egyik legnagyobb ajándéka lehetne az életben, hogy kapunk egy olyan társat, akivel együtt haladhatunk utunkon, akivel közös lehet az utunk. DE....  Sajnos egyre több olyan emberrel találkozunk, és foglalkozunk, ahol vagy szülőtárssá vált a házastárs, vagy épp ellenséggé.
 Így a házasság hetében fontosnak tartom, hogy azon gondolkodjunk,, hogy hogyan lehet megőrizni a kapcsolat intimitását, mi táplálhatja a szerelmet, és hogyan tovább, ha mindezek már megkoptak a mi életünkben.
   Amikor elindul két ember közötti kapcsolat,  sok minden motiváció lehet mögötte. Lehet, hogy valóban szerelem alakul ki egy férfi és egy nő között. Ha így kezdődik a házasság, .....
akkor van hová visszamenni, ha esetleg elakadás van egy kapcsolatban. De lehet, hogy csak a pánik, hogy egyedül maradok, sodor két embert egymás felé, aztán lesz belőle házasság. Vagy épp a másik rangja, pozíciója, vagyona imponáló. Így is alakulnak kapcsolatok. Aztán lehet egy korábbi kapcsolat bosszúja egy házasságkötés, de természetesen az elhamarkodott terhesség is sürgetheti két ember életének összefonását, vagy épp az erős szülői ráhatás. Nagyon változatos az ok, amiért, és ahogyan két ember végül házassági szövetségre lép. Azt hiszem, ha nem a szerelem, akkor onnantól kezdve mindegy, hogy mi más volt az elindítója, hogy az ember az oltárnál, vagy az úrasztalánál igent mondott. Nyilván az lenne a legszebb, ha a szerelem lenne a fő motivációja a kapcsolatoknak, de tudjuk, hogy közel sincsen így. De azt gondolom, és így is tapasztalom, hogy jobb alap, ha az ember szerelemből dönt, hogy összeköti az életét valakivel, de semmi sincsen elveszve, ha mégsem ennyire egyértelmű a házasságkötés motivációja. Miért? Mert a házasság nem attól jó és áldott, hogy mi volt a kiindulópont, hanem minden azon múlik, hogy mit építünk rá, és kivel építkezünk. Istennel, egyedül?
Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a házasság, a szerelem döntés. Időnként minden nap el kell dönteni, hogy a párommal akarom élni az életemet, tehát ha gond van, nem ellene, hanem a közös jövő érdekében keresem a megoldást. Nagyon sokat segít, ha a küzdelmeket az Istennel való kapcsolat ölelésében élem át, hiszen Ő segít abban, hogy ne csak magamat lássam, hanem az Ő szándékán és szemén keresztül férjemet, feleségemet, a kapcsolatunkat.
Kevés napi 24 óra az elfoglalt anyáknak
 Emlékszem a házasságunk első néhány hónapjában, amikor az összecsiszolódás folyt egyszer nagyon rosszul esett, amit a férjem mondott, és azon gondolkodtam, hogy összecsomagolok és hazamegyek. Ez a gondolat néhány másodpercig tartott, mert utána azon gondolkoztam, hogy hova megyek, mit mondok a szüleimnek, ez tényleg olyan komoly dolog, amin fel kell kapni a vizet..... Aztán úgy döntöttem, hogy erről inkább a férjemmel beszélek, és nem másoknak, minthogy éppen őrá tartozik és nem másokra. Azután ahogy telt az idő ki kell mondani, hogy a gyermekek születése nagy feladat a házasság ápolása szempontjából is. Hiszen a gyerekek ellátása, a kialvatlanság, a háztartás feladatai a nőt nagyon megterhelik, és a férfi ezekből a nehézségekből, de a gyermeknevelés örömeiből is sokszor kimarad. A férjek munkahelyi kötelezettségei, de a lelkészi szolgálat is, a nap nagyobb részében távol tartja a férjeinket az otthoni eseményektől, és a nehézségektől. Sok édesanyánál tapasztalom az egyedüllét terhét is, ami bizony lelki elmagányosodáshoz, időnként depresszióhoz vezet. Keresztyénként ezekről a kérdésekről is nehéz beszélni, hiszen az a téves gondolat van sokszor a fejünkben, hogy egy keresztyén embernek nem lehet depressziója, meg kell hogy birkózzon a feladattal, amit a gyermek és a háztartás jelent. Sokszor tapasztalom anyukákkal beszélgetve, hogy félnek szembenézni is azokkal az érzésekkel és gondolatokkal, amelyekben élnek, mert ez ijesztő számukra. Közben elkezdődik a falak építése a környezet, de sokszor a férj felé. 
   Lelkészfeleségként talán a legnehezebb számomra az volt, hogy a lelkészi szolgálat esténként biztosan elszólítja a férjeket a családból. Nálunk 5 gyerek 8 év alatt született, és azt hiszem akinek gyermeke van, az megtapasztalta, hogy este 6 után igen idegpróbáló a kisgyermekes családok élete. Mindenki fáradt, nyűgös. Fürdeni, vacsorázni kellene. Mindezt egyedül kell koordinálni. Megy a gyötrődés, és az egymás gyötrése, közben az időre is figyelni kell, mert az sem mindegy, hogy mikor kerülnek a gyerekek ágyba. Ha még a szoptatás is feladat, az külön logisztikát igényel, hogy ki mikor fürdik, hogyan öltözködik stb. Ebben az időszakban nekem nehéz volt, hogy a férjem ha akarna sem tud mellettem lenni. Egy darabig morgolódtam, de aztán rájöttem, hogy ez neki is rossz, de a lelkészi szolgálatot választottuk, és ez ezzel jár. Tulajdonképpen, amikor hazajött kikérdeztem mi volt, és ilyenkor egy kicsit én is részese lettem az alkalmaknak, és sokat adott ez a beszélgetés lelkileg, de a kapcsolatunknak is. Így sokkal jobb volt várni, hogy megoszthattuk egymással a napi örömeinket, nehézségeinket. Ez az időszak nem csupán a lelkészházasságokat, hanem más házasságokat is megpróbál. Itt dőlhet el, hogy végül szülőtársakká válunk, akik a logisztikát intézik a gyermekek között, vagy lelki társakká, és szolgatársakká. Ahogy nőnek a gyerekek a logisztikai feladatok is megnőnek, és mindkét szülőnek muszáj kivennie a részét ezekből a feladatokból. Bizony a sok szervezési feladat ügyintéző kapcsolattá redukálja a hajdani házastársi szövetséget, kialakul a szülőtársi szövetség.. Észrevétlen elkezd kétfelé alakulni a pár élete, amit már csak a gyerekek körüli foglalatosság tart össze. De amíg az összetart, még elhiteti mindkét féllel, hogy van még közöttünk összetartó erő. Észrevétlen a szülőknek egyetlen közös téma a gyerekek közötti feladatok, és az ő céljaik intézése lesz.

Képtalálat a következőre: „házasság intimitása”
     De Isten mellett van lehetőség a kapcsolat megújulására. Nem érdemes feladni. De egy jól működő házasság sok befektetést igényel. Szükséges az udvarlás, szeretet kifejezése egy érintésben, egy kedves szóban, vagy sms-ben napközben is. Vagy egy szál virággal, egy szépen megterített asztallal emlékeztethetjük házastársunkat arra, hogy fontos nekünk, hogy kíváncsiak vagyunk rá, hogy szeretjük. Fontosak az események, érzések megosztása egymással, és nem Egy Mással. Keresztyénként, lelkészként különösen is fontos, hogy törekedjünk az ige körüli közösségre, az igeolvasásra, imádságra. Szánjunk időt egymásra is. Legyenek olyan idők, amit kettesben töltünk, hiszen Isten kettőnk szövetségét áldotta meg gyermekekkel, akik már a kapcsolatunk ajándékai és a közös feladatunk, örömünk. A házasság fontos összekötő ereje a szexualitás, ami a szerelem legmagasabb fokú kifejezője a házastársak között. Nagyon fontos, hogy ne fosszuk meg magunktól egymást, hanem ezzel az Istentől kapott ajándékkal éljünk, fejezzük ki egymás iránti szeretetünket.   Ahhoz, hogy a gyermeknevelés működjön, a házasságunk erős szövetségére van szükség. Nem beszélve arról, hogy amikor a gyermekeink kirepülnek, újra csak ketten maradunk. Késő akkor újra nulláról kezdeni a kapcsolatunkat. Tegyünk azért, hogy működjön a kapcsolatunk, és dolgozzunk azon, hogy minél jobban működhessen.

        Nem lehet kihagyni Istent a kapcsolatunkból. Mi magunktól nehezen működtetjük, mert az elvárásaink elhatalmasodnak rajtunk, és nehezen tudunk magunktól felülemelkedni rajtuk. De Isten teljességet adhat a kapcsolatunknak. Az Ő közelsége megerősíti az egymással kötött szövetségünket, az Ő igéje elénk is tükröt ad, és reálisabbak lesznek egymás iránti elvárásaink, és megtanít megbocsátani, megtanít a terheket Vele együtt hordani. Ahogy egy édesapa fogalmazott: "a hitben, megtérésemben a legnagyobb ajándék, hogy nem kell szoronganom, hogy hogyan élünk meg, hanem el tudom hinni, hogy az Úr gondoskodik rólunk, ahogy eddig is tette. "
Isten újítsa meg kapcsolatainkat Vele és férjünkkel, feleségünkkel, hogy lehessen számunkra ajándék a házassági szövetség!

                                                                                    Gergelyné Molnár Lívia 










7 megjegyzés:

  1. Aki ezt a bizonyságot ma olvassa, meg kell ünnepelnie velem és családommal, mert mindenki viccként kezdett el néhány embernek, és mások azt mondták, hogy lehetetlen. A nevem jamie yannick és én vagyok az Amszterdamból, de a feleségemmel Chicago USA-ba költözöm. Boldogan házas vagyok két gyermekkel és egy gyönyörű feleséggel. Valami szörnyű történt a családomkal, elvesztettem a munkámat, és a feleségem elhagyta a házamat, mert nem tudtam jól vigyázni magamra és a családra. őt és gyermekeimet abban az időben. Kilenc évig nem sikerült feleségem támogatni, hogy gondoskodjak a gyerekekről. Megpróbálok egy tesztüzenetet küldeni a feleségemnek, de ő megállítja, hogy beszéljek vele. Megpróbálok beszélni barátjával és családjával, de még mindig tudom, hogy valaki segíthet nekem, és később elküldtem a kérést olyan sok cégnek, de még mindig ne hívj, amíg egy hűséges nap meg nem érkezik, hogy soha nem fogom elfelejteni az életemben . Amikor találkoztam egy régi barátommal, akivel minden nehézséget megmagyaráztam, és egy nagyszerű emberről beszélt, aki segített neki, hogy jó munkát vállaljon a Coca cola cégnél, és elmondta nekem, hogy ez a bűbáj, de én vagyok olyan személy, aki soha nem hisz a varázslatban, de úgy döntöttem, hogy megpróbálom, és Drosagiede utasított engem, és megmutatta nekem, mit tegyek az ebéd három napján a varázslat. Kövesem az utasításokat, és megteszem, amit kért, hogy jól tegyek. Drosagiede győződjön meg róla, hogy minden jól ment, és a feleségem újra látni fog a Drosagiede csodálatos munkája után. A feleségem ismeretlen számmal hív engem, és bocsánatot kért, és elmondta, hogy tényleg hiányzik nekem, és a gyerekeink és a feleségem hazajön. Két nap elteltével egy olyan céget küldtem, amelyet megkértem, most már az Egyesült Államokban a példamutató cégvezető vagyok. Azt tanácsolom, hogy ha bármilyen problémája van, küldjön egy üzenetet erre az e-mailre: doctorosagiede75@gmail.com vagy whatsapp +2349014523836 és megkapja a legjobb eredményt. Fogadd el magadnak a dolgokat, és elveszik tőled. A legjobbakat.

    VálaszTörlés
  2. Soha nem láttam vagy hallottam olyan emberektől, mint Dr Idialu. Dr Idialu emberi alakú Isten, az emberek a földi Istennek hívják. A férjem mindig csal, és minden alkalommal, amikor azt mondom neki, hogy hagyja abba a csalást, bosszant és fenyeget, hogy elhagyja a házat, hónapokig folytatja a csalást, mert hazaviszi a másik nőt, amikor nem vagyok ott. Annyira szerettem őt, és nem akartam elveszíteni, de nagy meglepetésemre egy nap visszatértem a munkájából, és rájöttem, hogy elfoglalja a dolgát, és elment a többi nőhez. Sírtam és sokáig egyedül maradtam, amíg az irodámban lévő barátom elmondta nekem, hogy Dr. Idialu hogyan segített neki visszahozni a férjét 6 éves válás után, ezért azonnal kapcsolatba léptem Idialu doktorral a WhatsAppon keresztül, elmondtam neki a helyzetet, és azt mondta nekem. : Segít nekem, és a férjem visszatér, és térdre könyörög 12-16 órán belül. Mindent megtettem, amit Idialu orvos elmondott, és nagy örömömre 13 órán belül történt, pontosan úgy, ahogy Idialu orvos mondta. A férjem visszajött hozzám, és térdre esett, sírt és könyörgött, hogy bocsásson meg neki. Kell segítség? Vegye fel a kapcsolatot Idialu orvossal e-mailben: doctoridialuspellcaster@gmail.com vagy a WhatsAppon: +2348118448718

    VálaszTörlés
  3. A nevem Pitrikné Széll Ágnes, forma, Budapest, Magyarország 12 éves házasság után én és a férjem egy vagy több veszekedésben voltak, amíg végül elhagyott engem, és Kaliforniába költözött, hogy egy másik nővel legyenek. Úgy éreztem, hogy véget ért az életem, és a gyerekeim azt hitték, hogy soha többé nem fogják látni apájukat. Csak a gyerekekkel próbáltam erős lenni, de nem tudtam ellenőrizni azokat a fájdalmakat, amelyek gyötörték a szívemet, a szívem fájdalommal és fájdalommal tele volt, mert igazán szerelmes voltam a férjembe. Minden nap és éjjel gondolok rá, és mindig azt akarom, hogy visszajöjjön hozzám. Nagyon ideges vagyok, és segítségre van szükségem, tehát online kerestem segítséget, és találkoztam egy weboldalon, amely azt sugallta, hogy Dr. Osagiede segíthet az ex gyors visszatérésében. . Szóval úgy éreztem, meg kell próbálnom őt. Felvettem a kapcsolatot velem, és ő mondta nekem, mit tegyek, és megtettem, aztán szerelem varázslatot tett nekem. 48 órával később a férjem tényleg felhívott és azt mondta, hogy annyira hiányzik tőlem és a gyerekektől, olyan elképesztő !! Szóval így jött vissza ugyanazon a napon, sok szeretettel és örömmel, és elnézést kért a hibáért, valamint a fájdalomért, amelyet nekem és a gyerekeknek okozott. Ettől a naptól kezdve a házasságunk erősebb volt, mint korábban, Dr. Osagiede köszönhetően. annyira hatalmas, és úgy döntöttem, hogy megosztom a történetemet az interneten, hogy Dr. Osagiede valódi és hatalmas varázsló-bíró, aki mindig imádkozni fogok, hogy hosszú ideig éljek, hogy segítsen gyermekeinek a baj idején, ha itt vagy, és szüksége van az Ex-re vissza, vagy a férjed egy másik nőhez költözött, ne sírj tovább, vegye fel a kapcsolatot ezzel a hatalmas varázslógombával. Itt található a kapcsolattartó e-mail címe: doctorosagiede75@gmail.com vagy a whatsapp a +2349014523836 telefonszámon.
    vagy viber +2349014523836

    VálaszTörlés
  4. Üdvözlet mindenkinek, ez egy nagyszerű bizonyság, amelyet meg kell osztanom. Soha nem hittem a varázslatokban vagy a varázslatban, amíg meg nem találkoztam Dr. Sangóval. 5 év válás után a feleségem otthagyott két gyermekemmel. Majdnem öngyilkos lettem, érzelmileg megtörtem. Köszönet egy Dr.Sango nevű varázslatkiadónak, akivel online találkoztam. Egy hűséges napon az internetezés közben rengeteg visszajelzést találtam erről a kerékről. Volt, aki biztosította róla, hogy visszahozta korábbi kedvesét, mások arról, hogy újjáépítette a méhüket, meggyógyította a rákot és más betegségeket, mások arról, hogy varázsolni tud a válás megállítására. Egy konkrét tanúvallomással is szembesültem, ez egy Marry nevű nő volt, aki azt vallotta, hogy kevesebb mint 2 nap alatt visszaküldte volt szeretteit, és a tanúvallomás végén megtagadta az e-mailt. Postai cím (spellspecialistcaster937@gmail.com). Miután elolvastam ezeket a véleményeket, úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Az e-mailjével felvettem a kapcsolatot vele, és elmagyaráztam neki a problémáját. Mindössze 48 óra alatt a feleségem visszatért hozzám. Megoldottuk problémáinkat, és még boldogabbak vagyunk, mint korábban. Dr. Sango valóban tehetséges ember, nem fogom abbahagyni a kiküldetését, mert csodálatos ember. Ha problémája van, és valódi megoldást és valódi varázslatkereket keres, amely minden problémáját megoldja az Ön számára, vegye fel a kapcsolatot Dr.Sango-val az erejével. Ez valóra válthatja álmaidat
    Ez segíthet Önnek is:
    1. Tegye vissza a barátját vagy barátnőjét
    2. Tegye vissza férjét vagy feleségét
    3. Nyerjen lottót és promóciót az irodákban
    4. Segítsen teherbe esni, ha babára van szüksége
    5. Vegye fel vele a kapcsolatot minden betegség teljes gyógyításával: Hangout: e-mail E-mail: spellspecialistcaster937@gmail.com

    VálaszTörlés
  5. A Dr.Pellar segítségével nagy esélye van arra, hogy férfit vagy feleségét visszaszolgáltassa önhöz és gyermekeihez, ha szakításra kerül sor.
    a férjem körülbelül 2 évre otthagyott engem és a két gyermekünket. Nagyon sok fájdalmat éltem át, és mindent megpróbáltam, hogy visszajusson hozzám és a gyerekekhez, de semmi nem jött ki. Ez egy igazán megterhelő időszak volt számomra, mert soha nem akartam szívfájdalomban lenni. Azt mondták, vegye fel a kapcsolatot a szerelmi varázslat orvosával, hogy segítsen nekem, amit meg is tettem. A találkozási varázslat, amely 2 napon belül visszahozta a férjemet hozzám és a gyermekeihez, Dr.Pellar, nagyon értékelem, amit értem tettél. Itt van a kapcsolattartója, ha szüksége lehet rá a kapcsolati problémák megoldására: drpellar@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. A 3 éves kapcsolatom tönkrement, és teljesen összeomlott. A menyasszonyom szakított velem és nem kaptam tőle magyarázatot. Ahhoz, hogy visszakapjam, megoldást kell találnom, 3 különböző varázslóhoz mentem, és mindegyik kudarcot vallott, így felhagyok a segítség keresésével, mígnem egy reggel annyi tanúvallomást nem találtam a doctorigbinovia93@gmail.com címen. kicsit szkeptikus, de a barátom azt mondta, próbáljam ki, mi fog történni, ezért küldtem neki üzenetet a whatsappon +12162022709 és a viberen +12066713285, és elmagyaráztam a helyzetemet, azt mondta, hogy időt szakít a szerelemre. varázslat, ami visszahozza a feleségemet, három nap után kibékült velem a királynőm, jó volt visszakapni szerelmemet, amikor visszajött, azt mondta, soha többé nem hagy el, láttam, ahogy átalakul és megváltozik az elmúlt hónapban visszajött. most a szerelmünk erősebb, mint korábban, kérjük, forduljon Dr.Igbinovia-hoz, ha segítségre van szüksége házassági és válási problémákkal kapcsolatban alacsony sper

    VálaszTörlés
  7. Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

    VálaszTörlés